Nevjerovatna sličnost
160

Reese Witherspoon pozirala s majkom i kćerkom za časopis Vogue

Klix.ba
Foto: Vogue
Foto: Vogue
Reese Witherspoon javnosti je poznata kao odlična glumica, aktivistica, pametna poslovna žena, vrijedna nevjerovatnih 120 miliona dolara. No, za njenu porodicu ona je kći Betty i majka troje djece devetnaestogodišnje Ave Phillipe, petnaestogodišnjeg Deacona Phillipea i šestogodišnjeg Tennessee Toth.

Za ferbuarsko izdanje časopisa Vogue ova dobitnica Oscara pozirala je zajedno sa kćerkom i majkom i govorila o svom privatnom životu.

Witherspoon je odrastao u Nashvilleu. Njena majka je bila medicinska sestra, babica a otac John liječnik.

"U majčinom osjelu radile su samo dvije žene i radile bi sve odjednom i mijenjale pelene i hranile bebe. Uz to bebe su stalno plakale. Divila sam se svojoj majci. Uvijek je imala pozitivan stav, uvijek se smijala, šalila se i imala jako puno prijatelja na poslu", rekla je Reese o svojoj majci u intervjuu za Vogue.

No unatoč lagodnom životu koji je Reese imala on nije uvijek bio tako savršen.

Foto: Vogue
Foto: Vogue

Mediji su pisali kako njen otac ima ogromnih problema s alkoholom i finansijama. No o ovom dijelu života Reese ipak nije željela govoriti nagovjestivši da je njena životna priča mnogo teža nego što javnost zna.

"Postoje razlozi zbog kojih sam jako strastvena u vezi posla. Što želim sama zaraditi vlastiti novac. Imam puno prijateljica koje osjećaju stah da bilo šta učine u živitu jer su bile finansijski ovisne", kazala je Reese i dodala kako će jednog dana napisati knjigu o svom životu i svim problemima s kojima se susretala.

Foto: Vogue
Foto: Vogue

Witherspoon je postala majka kada je imala 23 godine. Bila je udata za Ryana Phillipea. Samo godinu dana nakon toga počela je sa snimanjem. Nakon četiri godine par je dobio i sina Deacona Phillipea. No, nakon osam godina bračnog života Witherspoon se razvela od Phillipea.

Danas je sretno udana za Jim Totha, ima drugog sina i slavi dugačak popis postignuća. Osnovala je i svoju produkcijsku kuću Hello Sunshine. Ostvarila je brojne uloge u serijama i filmovima, a trebala bi se pojaviti u drugoj sezoni Big Little Lies i The Morning Show.