Showbiz
0

Reese Witherspoon najomiljenija slavna ličnost

Sarajevo-x.com
Iako je njen posljednji film "Rendition" doživio neuspjeh, slavna hollywoodska glumica Reese Witherspoon osvojila je srca svojih obožavatelja širom svijeta. Witherspoon je osvojila titulu najomiljenije slavne ličnosti prema istraživanju kompanije E-Poll Market Research.

Prema rezultatima istraživanja E-Score Celebrity kompanije E-Poll Market Research objavljenim u petak Reese Witherspoon je najomiljenija slavna ličnost među deset slavnih ženskih osoba koje su se redovno pojavljivale na naslovnicama svjetskih magazina i u žutoj štampi.

U istraživanju je učestvovalo više od 1.100 ljudi starosne dobi od 13 godina i više, a odgovarali su na pitanje koga smatraju najprivlačnijom, najsamopouzdanijom, najglamuroznijom, najzanimljivijom i najeksponiranijom slavnom osobom 2007. godine.

30-godišnja Witherspoon, koja je u centru pažnje od kada je osvojila Oskara za ulogu country pjevačice June Carter u filmu "Walk the Line", dobila je rejting od 74% u ovom istraživanju.

Na drugom mjestu našla se zvijezda "Prijatelja" Jennifer Aniston s rejtingom od 70%, dok je treće mjesto pripalo Angelini Jolie s rejtingom od 53%.