Unajmio ih za novogodišnju noć
0

Red Hot Chili Peppersi će svirati na Abramovichevoj zabavi

Sarajevo-x.com
Ruski tajkun i vlasnik nogometnog kluba Chelsea, Roman Abramovich odlučio se propisno zabaviti za novogodišnju noć. Za muzički ugođaj je unajmio američki rock bend Red Hot Chili Peppers.

Ove godine Abramovich planira potrošiti više od pet miliona funti na zabavu na koju je pozvao 300 gostiju.

Peppersi će svirati na ovom ekskluzivnom događaju koji će se održati na Abramovichevom imanju na karipskom otoku St. Barts, vrijednom 58 miliona funti. Na imanju se nalazi nekoliko bazena, paviljona i bungalova na plaži.

Prošle godine su na Abramovichevoj zabavi bile prisutne mnoge slavne ličnosti, Demi Moore, Rosie Huntington-Whitely, Stephanie Seymour, Ellen DeGeneres i kreator filma "Star Wars" George Lucas.

Njegovi gosti 2009. godine su bili Kanye West i Orlando Bloom. Abramovich je potrosio tri miliona funti na zabavu na kojoj su goste zabavljali Beyonce, Gwen Steffani i Prince.

Abramovich i njegova tridesetogodišna djevojka i model Dasha Zhukova su Božić proveli sa svojim dvogodišnjim sinom Aaronom na otoku St. Barts.

Četrdesetpetogodišnji ruski tajkun posjeduje jahtu vrijednu 300 miliona. Jahta ima kino, biblioteku, restoran i mjesta za 12 gostiju i pet tjelohranitelja.

Jahta je navodno "naoružana" infracrvenim laserima koji sprečavaju paparazze da uhode i fotografišu bogatu porodicu.

Novogodišnja zabava obilježava kraj turbulentne godine za Abramovicha koji je nekoliko sedmica vodio pravnu bitku sa oligarhom Borisom Berezovskim u sporu na Višem sudu u Londonu.