Showbiz
0

Ralph Fiennes: Twitter kvari engleski jezik

Sarajevo-x.com
Glumac Ralph Fiennes rekao je da Twitter kvari engleski jezik. Poznati glumac rekao je ovo u govoru na dodjeli nagrada London Film Festivala. On je dodao da su ova i druge društvene mreže krive što propada engleski jezik.

"Naše izražavanje je sve više otežano razvodnjavanjem riječi i njihovim skraćivanjem. Riječi od više slogova za nas postaju problem", rekao je slavni glumac tom prilikom, prenosi Telegraph.

Rekao je da najviše trpe studenti dramaturgije. On je dodao da studenti glume imaju problema sa Shakespeareom i njegovim tekstovima, jer su im predugi.

"Čuo sam da je studentima glume, pogotovo mlađim studentima, posebno teško da se nose sa Shakespeareovim tekstovima. Ja do sada nisam čuo da su studenti prije imali iste probleme", rekao je Fiennes.

Dodao je još da on mnogo voli engleski jezik i da se moraju uložiti napori za očuvanje jezika onakvim kakav jeste. On nije jedina slavna ličnost koja ne koristi Twitter. JP Davidson, lingvistički ekspert, također odbija da skraćuje riječi u korist društvenih mreža koje to zahtijevaju.