Jean Paul Gaultier
0

"Rad Johna Galliana dokazuje da on nije rasista"

Sarajevo-x.com
Jean Paul Gaultier (Foto: AFP)
Jean Paul Gaultier (Foto: AFP)
Rad Johna Galliana dokazuje da on nije rasista, kazao je dizajner Jean Paul Gaultier u odbranu svog kolege koji je nedavno otpušten iz modne kuće Christian Dior.

Galliano je otpušten nakon što je snimljen kako govori da voli Hitlera, te vrijeđa jednu ženu za koju je mislio da je Jevrejka. Zbog toga je protiv njega pokrenut sudski postupak u Francuskoj, ali njegove kolege još ne mogu da povjeruju da je on izrekao takve uvrede.

"Veoma je tužno to što mu se desilo. On je veliki talenat", kazao je Gaultier novinarima nakon predstavljanja svoje kolekcije na sedmici mode u Parizu.

"Sve ono što je uradio dokazuje da on nije rasista. Upravo suprotrno", napomenuo je dizajner aludirajući na Gallianovu kolekciju inpirisanu svim stranama svijeta.

Nakon 15 godina rada za Dior Galliano je prošli utorak dobio otkaz zbog antisemitskih izjava izrečenih u jednom pariskom kafiću. On se odmah izvinio uputivši saopćenje putem svojih advokata, istakavši kako nije rasista i kako su njegove izjave pogrešno protumačene.

Međutim, on će se ipak pojaviti pred sudom u Parizu do kraja juna.

Jean Paul Gaultier dodao je kako se nada da će slučaj uskoro biti riješen i da će se njegov kolega vratiti na posao i naći "unutrašnji mir", prenosi AFP.