Prijeti mu zatvor
7

R Kelly se suočava s 11 novih optužbi za seksualno zlostavljanje

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
R Kelly se već dugo suočava s optužbama za zlostavljanje žena, redom maloljetnica koje je navodno držao kao seksualne robinje. Nije poznat tačan broj žena koje su poznatog muzičara optužile za ovakve stvari, no činjenica je da se stalno javljaju nove žrtve sa sličnom pričom.

Tako je bilo i sada. Protiv R Kellyja su stigle nove optužbe. Nakon što su zvaničnici okruga Cook već podnijeli 10 tačaka optužnice za seksualno zlostavljanje pjevač je jučer suočen s još 11 optužbi, prenose američki mediji.

Prvih osam tačaka proizilazi iz susreta koji su se navodno desili u januaru 2010. godine, a ostale tri tačke se odnose na navodne susrete između maja 2009. i januara 2010. godine.

Četiri tačke optužnice su kategorizirane kao teški krivični seksualni napad, krivično djelo koje nosi prijetnju od šest do trideset godina zatvora. Dvije tačke se odnose na krivično seksualno zlostavljanje klase 1 silom, druga dva za krivično seksualno zlostavljanje klase 2, a posljednja tri su za klasu 2 teže krivično seksualno zlostavljanje žrtve u dobi od 13 do 16 godina.

Nove optužbe stižu od žrtve inicijala J. P. Ona je s pjevačem navodno imala seksualni odnos godinu nakon što ga je upoznala na suđenju 2008. godine.

Tužioci su optužili Kellyja da je u novim seksualnim napadima koristio silu ili prijetio da će primijeniti silu kako bi izvršio pritisak na žrtvu koja je bila maloljetna za vrijeme navodnih incidenata.