|

R Kelly se izjasnio da nije kriv za 11 novih optužnica za seksualno zlostavljanje

R Kelly se izjasnio da nije kriv za 11 novih optužnica za seksualno zlostavljanje
0
Klix.ba
7.6.2019. u 22:25
11
komentara
0

dijeljenja
R Kelly se izjasnio da nije kriv za 11 novih optužnica za seksualno zlostavljanje Foto: EPA-EFE
R Kelly se ponovo pojavio pred sudom u Chicagu gdje se izjasnio da nije kriv za 11 novih optužnica za seksualno zlostavljanje, uključujući četiri koje nose maksimalnu zatvorsku kaznu od 30 godina.
"Teško je. Sve je protiv njega", rekao je njegov branilac Steve Greenberg u četvrtak.

Nove optužbe dolaze nakon prethodnih deset tačaka za koje je R Kelly prvobitno bio optužen u februaru, ali jedna od njih dolazi od žene koja ga je tužila i početkom ove godine.

Među njima su četiri tačke u kojima se tereti muzičar za silovanje, što kotira kao najteži oblik seksualnog zlostavljanja i za koje je predviđena maksimalna kazna od 30 godina zatvora.

Kada ga je sudija Lawrence Flood upitao da li je razumio optužbe, on je potvrdno odgovorio, a zatim je napustio sud bez razgovora s novinarima.

Greenberg je nakon toga izjavio da ne želi da špekulira o tome zašto su tužioci podigli nove optužbe, ali Kellyjev glasnogovornik Darryll Johnson je izjavio novinarima da je pjevač ipak optimističan.

"U početku je bio malo depresivan. Naravno, ako te neko optužuje za bilo šta jasno je da ti neće biti svejedno, ali on zna istinu", rekao je Johnson.

Daljnje ročište zakazano je za 26. juni, prenosi Sky News.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...