Samo 100 hiljada
4

R Kelly pušten iz zatvora nakon što je platio deset posto kaucije

Klix.ba
Foto: CBS
Foto: CBS
Reper R Kelly je nedavno uhapšen te će mu se suditi po deset tačaka optužnice za seksualno zlostavljanje. Kaucija je iznosila milion dolara, ali je on platio deset posto i jučer je izašao na slobodu.

R Kellyjevo ime se već neko vrijeme provlači kroz stranice svjetskih medija zbog seksualnih skandala koje je napravio. Naime, on je uhapšen prije nekoliko dana te je odlučeno da će mu se suditi po deset tačaka optužnice za seksualna zlostavljanja.

Nekoliko sati prije nego je muzičar uhapšen njegov advokat je izjavio kako R Kelly nije kriv, prenose američki mediji.

Ovaj 52-godišnji muzičar se u ponedjeljak pojavio na sudu u narandžastom odijelu koje je karakteristično za zatvorenike. Kaucija iznosi milion dolara jer je sudija odlučio naplatiti 250 hiljada za svaku od Kellyjeve četiri žrtve.

Svi skandali su se desili u periodu između maja 1998. i januara 2010. godine, a Kellyjevo ponašanje je ponovno privuklo pažnju javnosti 2017. godine kada je optužen da vodi "seks kult" u Chicagu. On je optužen da je namamio mnoštvo mladih djevojaka u svoj stan obećavajući im poticaj za početak karijere te ih je onda koristio kao "seksualne objekte" i kontrolisao mnoge aspekte njihovih života.

R Kelly nastavlja negirati sve optužbe. Zatvor je napustio u plavoj jakni u pratnji advokata te nije želio davati komentare za medije. On se dobrovoljno predao u petak te je vikend proveo iza rešetaka. Prema navođenjima stranih medija, R Kelly je jedva sakupio novac da plati 100 hiljada dolara za izlazak iz zatvora.