Showbiz
0

R. Kelly oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Sud u Chicagu oslobodio je muzičara R. Kellyja koji je bio optužen za seksualno iskorištavanje djeteta i snimanje pornografskog kućnog videa sa 13-ogodišnjakinjom.

Grammyjem nagrađeni R&B pjevač brisao je lice maramicom i grlio svoja četiri branioca nakon što je presuda pročitana. Da je optužen, dobio bi do 15 godina zatvorske kazne.

Nekoliko minuta nakon završetka suđenja, okružen čuvarima, napustio je zgradu suda bez komentara. Veliki broj njegovih obožavatelja ga je dozivao i bodrio.

R. Kelly i sada 23-ogodišnja djevojka koja je navodno snimljena na traci, negirali su da su to oni. Snimak je prikazan na početku i na kraju suđenja.

Glavni svjedok bila je Lisa Van Allen koja je rekla da je rekla da je učestvovala u seksualnim igrama zajedno sa optuženim i djevojkom. Branioci su naveli kako muškarac na snimci nema veliki mladež na leđima, kao što ima R. Kelly, prenosi CNN.

Porota koju su sačinjavali devet muškaraca i tri žene, od čega je bilo osam bijelaca i četiri crnca, donijeli su presudu da R. Kelly nije kriv.