Slavni reditelj
25

Quentin Tarantino otkrio zašto u njegovim filmovima nema scena seksa

L. R.
Quentin Tarantino (Foto: EPA-EFE)
Quentin Tarantino (Foto: EPA-EFE)
Slavni reditelj Quentin Tarantino otkrio je da u njegovim filmovima nema scena seksa jer smatra da su nepotrebne.
Reditelj Tarantino nedavno je u intervjuu za španske novine Diari ARA dao intervju, gdje između ostalog otkrio svoj način rada te da gotovo nikada ne uključuje golotinju u svoje projekte jer je to, kako kaže, problematično.

"Istina je da je u stvarnom životu mučno snimati scene seksa. Svi su jako napeti. Iako je to prije bilo pomalo problematično, sada je još više. Ako bi ikad bilo potrebno snimiti seks scenu koja bi bila bitna za priču, uradio bih to, ali do sada nije bilo potrebe", naveo je Tarantino.

Iako je Tarantino uključio tek nekoliko scena seksa u svoje filmove, neke filmske zvijezde uključujući Brada Pitta već su spomenule činjenicu da bi Tarantino mogao imati fetiš na stopala. Tarantino se kasnije branio, rekavši da se u mnogim dobrim filmovima prikazuju stopala.

Inače, ovaj 60-godišnji reditelj u posljednje vrijeme često se pojavljuje u medijima, jer radi na svom desetom filmu pod nazivom "The Movie Critic", koji bi trebao biti objavljen 2024. godine. Ovo bi ujedno trebao biti i posljednji film na kojem bi Tarantino radio kao reditelj.