Imaju dvije kćerke
78

Putina je bivša supruga smatrala loše odjevenim vampirom, a čudna je bila i prosidba

I. B.
Putin je i u privatnom životu bio neumoljiv (Foto: Twitter)
Putin je i u privatnom životu bio neumoljiv (Foto: Twitter)
Predsjednik Rusije Vladimir Putin poznat je po svom neumoljivom političkom karakteru, no iako je svoje lične odnose čuvao u strogoj tajnosti, neki detalji odaju kako je isti takav i u privatnom životu.

Putinova bivša supruga i nekadašnja prva dama Rusije Ljudmila Shkrebneva opisala je u Putinovoj biografiji "First Person", detalje o njihovoj vezi.

U knjizi koja sadrži niz intervjua sa predsjednikom i njemu bliskim osobama, Ljudmila je otkrila kako nije imala neko mišljenje o "loše odjevenom" muškarcu s kojim je tada izašla na sastanak.

Ipak, Putin je načinio rijedak potez i dao joj svoj broj telefona te su on i Ljudmila nastavili biti u kontaktu.

Tri i po godine poslije, Putin je otišao i korak dalje, no način njegove prosidbe, tvrdi Ljudmila, bio je toliko čudan da je ona pomislila kako će je ustvari ostaviti.

Kako kaže, te noći sjedili su u domu, kada je započeo: "Dosad si sigurno shvatila kakva sam ja osoba. Nisam baš jednostavan", rekao joj je Putin.

Ljudmila tvrdi da je on tada bio suviše samokritičan, objašnjavajući kako je šutljiv tip, u nekim stvarima previše nagao te da je u stanju uvrijediti ljude.

[TWITTER]1504405867629793284[/TWITTER]

"Rekao je da je rizičan životni partner i dodao 'Za tri i po godine vjerovatno si donijela odluku'", prisjetila se ona.

Sve joj je zvučalo kao da se radi o prekidu te je ona nastavila: "'Da, odlučila sam'. Bila sam sigurna da je to to, da smo se rastali, ali onda je rekao 'Pa ako je tako, ja te volim i predlažem da se vjenčamo'", ispričala je Ljudmila i dodala kako je cijeli trenutak za nju bio veliko iznenađenje.

Sa ženom kojom se vjenčao 1983., a razveo 2014. godine tvrdeći kako je to zajednička odluka, Putin je dobio dvije kćerke - Mariju i Katerinu.

Iako su život držali u privatnosti, odluku o razvodu saopštili su javno u montiranoj televizijskoj izjavi.

Jednom prilikom, Ljudmila, koja je nakon razvoda izgradila novi život, u razgovoru sa svojom prijateljicom Irene Pietsch priznala kako je Putin bio poput vampira koji je iz nje isisao život, a on je tvrdio i kako "svako ko sa njegovom suprugom uspije provesti tri sedmice zaslužuje da mu se podigne spomenik".

Ljubavni život ruskog predsjednika svakodnevno puni naslovnice svjetskih medija, a osim žena s kojim ga povezuju, tu su i djeca iz njegovih "tajnih" veza sa čistačicom Svetlanom Krivonogih i bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom.