Showbiz
0

Putin "pao" na lijepu gimnastičarku?

FENA
Mora da se radi o nekome ljubavnom virusu koji je zahvatio političare: prvo francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, a sada i najmisteriozniji od svih predsjednika - Vladimir Putin, prenosi u srijedu portal Mondo.

Moskovski tabloid Korespondent tvrdi da se Putin navodno u februaru u tajnosti razveo od supruge Ljudmile i već planira vjenčanje za 15. juni s raskošnom ljepoticom, bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom, čiji glasnogovornik međutim opovrgava glasine.

Rusi obožavaju Alinu, koja će 12. maja napuniti 25 godina. Ona je 2004. postala olimpijska šampionka u umjetničkoj gimnastici na Igrama u Atini, a poslije Olimpijade se povukla iz sporta i okušala u umjetničkim vodama.

Na posljednjim parlamentarnim izborima 2. decembra našla se na spisku vladajuće Jedinstvene Rusije i postala zastupnica Državne dume.

Putina, koji je i sam sportist i nosilac crnog pojasa u džudou, bije glas da voli sportašice. Spekuliralo se da je bilo nečega između njega i Jekaterine Andrejeve, bivše košarkašice, a sada TV voditeljice.