Ranije govorila o bolesti
0

Prvo pojavljivanje u javnosti Christine Applegate od dijagnoze multiple skleroze

N. O.
Christina Applegate na dodjeli Critics' Choice Awards (Foto: Twitter)
Christina Applegate na dodjeli Critics' Choice Awards (Foto: Twitter)
Christina Applegate prisustvovala je svojoj prvoj dodjeli nagrada otkako joj je dijagnosticirana multipla skleroza, a pojavila se na događaju Critics' Choice Awards.

Applegate je preskočila crveni tepih, ali se ipak pojavila na dodjeli nagrada Critics Choice Awards obučena u crno. Čak je odabrala štap za hodanje koji je pristajao uz njenu odjeću.

Glumica je svoj manikir posvetila i seriji "Dead To Me" u kojoj glumi zajedno s Lindom Cardellini. Applegate je nosila tamnu boju na kojoj su ispisane riječi "Jen" i "Judy" u čast likova upravo nje i Linde koje tumače glavne uloge.

Nominovana je za najbolju glumicu u humorističnoj seriji za ulogu Jen Harding u spomenutoj Netflixovoj seriji.

Prošle sedmice, Applegate je priznala da je bila "nervozna" zbog tog događaja.

"Ova nedjelja će biti prva dodjela nagrada na kojoj sam bila od 2019. godine i prva nakon dijagnoze multiple skleroze. Nervozna, ali zahvalna sam dodjeli Critics' Choice što su me uključili", napisala je Applegate na Twitter.

Premda je njen posljednji angažman bio u popularnoj seriji "Dead To Me", publika je i danas najviše pamti po ulozi buntovne tinejdžerica Kelly Bundy u seriji "Bračne vode" koja joj je početkom 90-ih donijela slavu i popularnost.

Applegate je u augustu 2021.godine otkrila da joj je dijagnosticirana multipla skleroza, a od tad se rijetko pojavljivala u javnosti.