Showbiz
14

Prve fotografije Georgea i Amal Clooney sa vjenčanja

Klix.ba
Prve fotografije sa ceremonije vjenčanja Gerogea Clooneya i Amala Alamuddin konačno su objavljene.

Sudbonosno "da" izgovorili su pred članovima porodice i velikog broja poznatih u Veneciji. Tridesetšestogodišnja mladenka nosila je vjenčanicu s velom Oscara de la Renta, dok je 53-godišnji George nosio odijelo Girogioa Armanija.

Ekskluzivne fotografije dobili su Hello i People magazin, a novac od prodaje ide u humanitarne svrhe. Na fotografijama je otkriven i izgled ogromne torte, a Clooney je kazao kako se "u braku osjeća 'prokleto' odlično".

Fotografije je radila Annie Leibowitz za američki Vogue. Kako bi sačuvali privatnost, gostima je bilo zabranjeno unošenje mobitela. Gosti nisu mogli ni fotografisati svojim fotoaparatima, već su ima davani posebni kodirani aparati kako ne bi došlo do zloupotreba. Ukoliko bi neka od fotografija završila u medijima, znali bi tačno ko je i kada poslao.

Ceremonija je održana u hotelu sa sedam zvjezdica, a čin vjenčanja u gradskoj palači iz 16. stoljeća.

Prije vjenčanja su prošli kroz grad u čamcu nazvanom "Amore", ili "Ljubav". Svi gosti su prevezeni čamcima do hotela.

Među gostima su Bono Vox i njegova supruga Ali Hewson, Cindy Crawford i njen suprug, Matt Damon i njegova supruga Luciana, John Krasinski i Emily Blunt, Bill Murray, urednica Voguea Anna Wintour, Clooneyjevi roditelji Nick i Nina, Alamuddini roditelji Ramzi i Baria, bratić Miguel Ferrer, glumac Richard Kind, glumica Ellen Barkin, glumac Thom Mathews...