Za tri puta veću cijenu
0

Prodata provokativna fotografija gole 31-godišnje Madonne

Klix.ba
Nevjerovatna fotografija na kojoj Madonna gola leži na krevetu i puši cigaretu prodata je za skoro 19.000 eura, što je tri puta veća cijena od očekivane.

Na izazovnoj fotografiji, koja je snimljena 1990. godine, Madonna, tada 31-godišnja platinasta plavuša, je u potpunosti otkrila svoje grudi, dok bijela plahta prekriva njene intimne dijelove tijela.

Autor fotografije je modni fotograf Steven Meisel, međutim, Madonna je nikada nije uvrstila u kontroverznu knjigu "Sex". U to vrijeme kraljica popa je bila na turneji Blond Ambition za koju je izjavljivala:

"Znam da nisam najbolja pjevačica ni najbolja plesačica, ali mogu isprovocirati ljude. Cilj ove turneje je da ruši bespotrebne tabue".

Judith Eurich iz aukcijske kuće Bonhmas, koja je prodala fotografiju nepoznatom kolekcionaru, je kazala da se radi o nevjerovatnoj fotografiji.

"Nije samo crno-bijela već ima sive i srebrene nijanse. Madonna je u to vrijeme prolazila korz fazu u kojoj je izbjeljivala kosu i oči šminkala tamnim nijansama. Cigareta joj je poslužila samo kako bi izgledala seksi i provokativno”, kazala je Eurich.