|

Prodaju se ljubavna pisma Micka Jaggera

Prodaju se ljubavna pisma Micka Jaggera
0
Klix.ba
12.11.2012. u 19:03
10
komentara
0

dijeljenja
Prodaju se ljubavna pisma Micka Jaggera
Rukom napisano pismo frontmena grupe The Rolling Stones Micka Jaggera upućeno njegovoj bivšoj ljubavi Marshai Hunt bit će izloženo na aukciji u Londonu idućeg mjeseca.
Hunt je američka pjevačica koja je inspirisala hit Stonesa iz 1971. godine "Brown Sugar" i koja je podarila Jaggeru prvo dijete.

Na aukciji će biti i 10 pisama koja su pisana za Jaggerov film "Ned Kelly" sniman u Australiji.

Hunt je rekla kako pisma predstavljaju hroniku "delikatne ljubavne afere" i tajne historije čije su teme prvi odlazak na mjesec, John Lennon i Yoko Ono.

"Kada se budu vršila ozbiljna historijska istraživanja o tome kako je britanski muški bend utjecao na međunarodnu kulturu i politiku, kolekcija ručno pisanih pisama Micka Jaggera će biti relevantna za to", rekla je Hunt u izjavi koju je proslijedila aukcijskoj kući Sotheby's.

Specijalista aukcijske kuće Sotheby's Gabriel Heaton rekao je kako pisma poslana na ljeto 1969. godine pokazuju "poetskog i samosvjesnog" dvadesetpetogodišnjeg Micka Jaggera.

"One pružaju uvid u Jaggera kao osobu koja je drugačija od one javne: strastvena, ali puna samopouzdanja, poetična, ali s velikim osjećajem za ironiju", rekao je Heaton.

Očekuje se da će kolekcija, koja uključuje pisma i playliste Stonesa, dostići cijenu između 111.300 i 159.000 američkih dolara.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...