Showbiz
1

Prodaje se kuća u kojoj je odrastao Kurt Cobain

Klix.ba
Kuća u kojoj je odrastao frontmen grupe Nirvana Kurt Cobain imat će uskoro novog vlasnika. Cobainova porodica odlučila ju je prodati.

Kako bi ubrzala prodaju, Cobainova mama Wendy O'Connor ponudila je i uvid u rani život svog talentiranog sina, kroz fotografije koje su snimljene u kući. Na jednoj od fotografija Kurt je prikazan sa čokoladnom tortom, na drugoj sjedi na klupi i svira klavir, a na trećoj svira gitaru u tinejdžerskoj dobi, dok je njegova soba u neredu.

U njegovoj sobi i danas se nalaze ploče grupa Iron Maiden i Led Zeppelin, koje su zakačene na zid, kao i rupa u zidu, koju je napravio kao tinejdžer kad je umalo slomio šaku.

Kuća se nalazi u Seattleu, blizu rijeke Chehalis, a napravljena je 1923. godine. Ima dvorište i garažu. U toj garaži su Cobain i basista Kris Novoselic oformili Nirvanu te su u njoj vježbali krajem 1980-ih godina.

Djetinjstvo muzičara opisano je kao sretno. Volio je voziti bicikl u malom dvorištu i udarati po Mickey Mouse bubnjevima koje su mu kupili roditelji.

"To je mjesto u kojem je imao mnogo uspomena, ali to je ujedno kuća gdje su se njegovi roditelji razveli. Jedva je čekao da ode odatle, ali to je mjesto doprinijelo oblikovanju njegove ličnosti", rekao je Charles R. Cross, autor Cobainove biografske knjige "Heavier Than Heaven".

Njegovi roditelji izrazili su i želju da kuća bude pretvorena u muzej u kojem bi bile Cobainove fotografije, kao i mnoge njegove stvari koje su ostale nakon što je odselio.

Cobain je bio ovisnik o heroinu koji je završio tragično. Izvršio je samoubistvo u Seattleu 1994. godine u svojoj 27. godini, kada je bio na vrhuncu slave.