Bijes u kraljevskoj porodici
0

Procurile fotografije s medenog mjeseca Kate i Williama

Klix.ba
Jedan australijski magazin je objavio intimne fotografije s medenog mjeseca princa Williama i Kate Middleton, što je izazvalo bijes kraljevske porodice.

Kada su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea sletjeli na Sejšele, gdje su proveli svoj medeni mjesec, među novinskim organizacijama postojao je prešutni dogovor da neće objavljivati intimne fotografije sa njihovog odmora.

Međutim, 14 mjeseci poslije, australijski magazin Woman's Day odlučio je na naslovnici objaviti neautoriziranu fotografiju, koja prikazuje kraljevski par dok šeta plažom. U magazinu je još 15 njihovih fotografija dok se opuštaju na obalama Tihog okeana.

Objavljivanje fotografija je uznemirilo Williama i Kate, ali i kraljevsku porodicu, za koju je to simbol iznevjernog povjerenja te smatraju to narušavanjem privatnosti i izdajom.

"Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea smatraju da je njihov medeni mjesec veoma intimna stvar, nakon što je vjenčanje bilo u potpunosti javno, stoga mole novinare da poštuju njihovu privatnost", kazao je glasnogovornik kraljevske porodice.