Showbiz
0

Problemi zbog poljupca sa Richardom Gereom

Sarajevo-x.com
Pet mjeseci poslije, indijska glumica Shilpa Shetty još uvijek osjeća posljedice strastvenog poljupca sa Richardom Geereom kojem je svjedočila svjetska javnost. Naime, Shilpa je u srijedu na aerodromu Mumbai uhapšena jer je, kako su kazali zvničnici, još uvijek tražena zbog javnog poljupca sa holivudskim glumcem.

Shetty je u srijedu kasno navečer uplakana pozvala svog pulicistu Dalea Bhagwagara kako bi mu saopćila vijest. Nime, Shetty je bila na putu u Berlin gdje premijerno treba biti prikazan mjuzikl "Miss Bollywoos“ u kojem ona tumači glavnu ulogu.

"Pozvala me u ponoć i bila je sva uplakana i rekla da ne razumije zašto je još uvijek okrivljuju i zašto je tretiraju kao kriminalca zbog običnog poljupca“, objasnio je Bhagwagar i dodao da je glumica nakon ispitivanja puštena na slobodu, izvještava AP.

Javnost u Indiji se uznemirila kada je prije pet mjeseci holivudski glumac Richard Gere na događaju posvećenom podizanju svijesti o sidi u New Delhiju zagrlio Shilpu i poljubio je u obraz. Javnost se uznemirila tvrdeći da je par prekršio stroge zakone države.

Tamošnji sud tada je naredio hapšenje Gerea i zabranu napuštanja zemlje za lijepu glumicu, ali je Vrhovni sud odmah poslije toga odbacio tužbu protiv glumaca.