Više od 2.000 zvanica
58

Pristižu prvi gosti na krunisanje: Glumačke i muzičke zvijezde u redu za Westminstersku opatiju

N. O.
Britanski glumački par Emma Thompson i Greg Wise (Foto: EPA-EFE)
Britanski glumački par Emma Thompson i Greg Wise (Foto: EPA-EFE)
Slavne ličnosti počev od britanskih glumačkih zvijezda Stephena Frya i Emme Thompson predvode goste koji stižu u Westminstersku opatiju na krunisanje kralja Charlesa.

Stephen Fry je bio među prvim slavnim ličnostima koje su jutros stigli u Abbey na krunidbu kralja Charlesa III, a tu je bila i glumačka zvijezda Emma Thompson.

Fry je prikazan kako čeka u redu za ulazak u crkvu te nosi crni sako, krem ​​prsluk sa duplim kopčanjem, bijelu košulju i ljubičastu kravatu.

Stigle su i glumice Emma Thompson, Judi Dench i Joanna Lumley, te kompozitor Andrew Lloyd Webber. Među ostalim poznatim ličnostima koje su viđene kako stižu su Lionel Richie, Nick Cave i Dynamo.

Oni su među stotinama pozvanih gostiju koji moraju zauzeti svoje mjesto prije 9 sati po lokalnom vremenu i dolaska kralja Charlesa i kraljice pratilje Camile.

Stotine policajaca, vojnika i osoblja kraljevske porodice moglo se vidjeti na putevima u blizini Westminsterske opatije. Policija i službenici vojne policije patrolirali su rutom od ranih sati u subotu.

Rojalisti sa zastavama i krunama mogli su se vidjeti u vozovima i na stanicama metroa nešto poslije 4:30 ujutro, a na stotine su provele noć pod vedrim nebom kampujući kako bi rezervisali dobar pogled na današnje povorke.