|

Princ William nagradio Đokovića za humanost

Princ William nagradio Đokovića za humanost
11
S
SRNA
9.12.2012. u 13:58
25
komentara
11

dijeljenja
Princ William nagradio Đokovića za humanost Novak Đoković
Britanski princ Vilijam uručio je najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću nagradu Fondacije "Centerpoint" za doprinos životima mladih širom svijeta.
"Ovo je jedno od najvećih priznanja koje sam dobio, jer prepoznaje doprinos moje fondacije životima mladih širom sveta, što je veliki deo našeg posla. `Centerpoint` je dobrotvorna organizacija koja se bori da više ne bude mladih ljudi bez krova nad glavom, i čast mi je da primim nagradu iz ruku njenog pokrovitelja vojvode od Kembridža", rekao je Đoković.

Dok su se rukovali prolomio se aplauz u dvorani Royal Albert Hall u Londonu, koja je za ovu priliku bila pretvorena u svojevrsnu zemlju u bijelom, prenose mediji.

Princ William je pokrovitelj Fondacije od 2005. godine čime je nastavio dobrotvorni rad svoje pokojne majke princeze Dajane.

Fondacija koju je osnovao Novak Đoković prikupila je 1,4 miliona dolara za obrazovanje djece na prvoj humanitarnoj večeri u New Yorku, zatim je posjetio vrtić "Ispod lipa" u Lešnici kod Loznice sa ciljem da podigne svijest o značaju ulaganja u rani razvoj i učenje u ranom djetinjstvu.

Sa svojim sponzorom, japanskom kompanijom "Uniklo" pokrenuo je program "Odjeća za osmijeh", koji ima za cilj da obezbijedi djeci bolju budućnost.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...