Iznervirana Pink
0

'Princ William je sirovina'

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američka pjevačica Pink koja je ujedno i član PETA-e nedavno je pisala princu Williamu od Walesa tražeći od njega da se prestane baviti lovom na lisice. On joj je odgovorio na pismo, međutim iako nije navedeno šta tačno stoji u odgovoru, prema izjavama koje je dala iznervirana Pink, očigleda da princ ne želi ispoštovati njenu molbu.

"Pisala sam mu protestujući zbog toga što se njegova porodica bavi lovom na lisice. Mislila sam da čovjek koji je pohađao najbolje britanske škole zna bolje iskoristiti svoje znanje, no on je prava 'sirovina'“, kazala je iznervirana Pink.

Pink je dodala i to da je i više nego ogorčena na takvo prinčevo ponašanje i da taj čovjek zaista treba dodatnu edukaciju ukoliko smatra da je lov na nevine životinje nešto posve prirodno, izvijestili su američki mediji.

Inače, slavna muzičarka je već jednom pisala kraljevskoj porodici.

Prije nekoliko godina ona je uputila pismo kraljici Elizabethi kritizirajući je što koristi pravo životinjsko krzno za uniforme svojih službenika.

Na to pismo nije dobila odgovor nakon čega je muzičarka bila veoma ljuta te u medijima izjavljivala kako je nije briga što se radi o kraljevskoj porodici, jer iako nose krunu nemaju prava ubijati nevine medvjede kako bi napravili šešir svojim čuvarima.

Pink je čak bila našla i rješenje. Naime, Stella McCartney je dizajnirala šešire za kraljevsku gardu, ali od vještačkog krzna, no Pink nikada nije dobila odgovor.

"Možda kraljica nikad nije čula moje pjesme“, prokomentarisala je kroz smijeh slavna Pink.