Kraljevska turneja
121

Princ William i Kate Middleton usklađeni u plavim kombinacijama s mališanima stigli u Njemačku

Klix.ba
(Foto: EPA)
Princ William i vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton nastavili su njihovu kraljevsku turneju po Evropi. Usklađeni u plavim kombinacijama s njihovim mališanima, princom Georgeom i princezom Charlotte, sletjeli su danas i na crveni tepih u Berlinu.

Middleton je na sebi imala haljinu i mantil u kraljevsko plavoj boji poput nacionalnog njemačkog cvijeta. Dvogodišnja princeza Charlotte stopila se s mamom u bijelo-plavoj haljinici, plavim cipelicama i plavom cvijetu u kosi. Princ William ostao je dosljedan njegovom tradicionalnom kraljevskom odijelu sa plavom kravatom, a pored njega je trogodišnji princ George nosio plavi šorc, košulju i cipelice.

Dok je simpatična princeza Charlotte s osmijehom i buketom došetala do visokih zvanica koje su dočekale kraljevsku porodicu na aerodromu, princ George je izgledao poprilično uspavano i umorno.

Nakon pozdrava na aerodromu, kraljevska porodica se uputila u posjetu njemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Na putu do Merkel, zaustavili su se i kod trijumfalnih Brandenburših vrata, simbola grada Berlina. Poslije su obišli i jevrejski muzej holokausta te ugrožene mališane fondacije Robert Enke i humanitarne ustanove Strassenkinder Charity.

Princ William i vojvotkinja Middleton večeras će se sastati s njemačkim predsjednikom Frankom Walterom Steinmeierom u Bellevue palači, a nakon toga će u uživati na zabavi u čast rođenja kraljice Elizabethe II. Kraljevska porodica ostaje tri dana u Njemačkoj. Dva dana će biti u Berlinu, a treći u Hamburgu.