Obilaze Evropu
27

Princ William i Kate Middleton u Berlinu pravili slatkiše, pili pivo, utrkivali se čamcima...

Klix.ba
(Foto: EPA)
Nakon što su jučer iz Poljske sletjeli na crveni tepih u Berlin u okviru kraljevske turneje po Evropi, princ William i vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton danas su uživali u ispijanju pive, pravljenju slatkiša i obilasku brojnih lokacija u Njemačkoj.

Mnogi su prije svega zapazili kako je atraktivna Kate danas na sebi imala svijetlije haljine nego inače. Vojvotkinja od Cambridgea je jako lijepo izgledala na sinoćnjoj zabavi u Bellevue palači, u čast rođenja kraljice Elizabete II, kad je nosila zavodljivu crvenu haljinu.

Kraljevski par danas je prvo obišao njemački Institut za istraživanje raka gdje su sa doktorima razgovarali o leukemiji. Zatim su u bijelim mantilima prošetali laboratorijama. Posebno im je bilo zanimljivo što su imali priliku kroz 3D mikroskop gledati ćelije.

William i Middleton zatim su otišli na tradicionalni Heidelberški gradski trg gdje su se okušali u pravljenju slatkiša uz veliki aplauz i ovacije okupljenih građana. Middleton nije baš pošlo za rukom da pravi slatko tijesto, ali William nije odustao.

Na kraju posjete trgu, uživali su u ispijanju domaćeg heidelberškog piva. Pred večer je za kraljevski par organizirano i utrkivanje s čamcima. Williamov tim je pobijedio.

Večeras su se u šetnji Berlinom Williamu i Middleton pridružili i njihovi mališani, princ George i princeza Charlotte. Sutra svi zajedno iz Berlina putuju u Hamburg.