Dugine boje
3

Princ Louis proslavlja drugi rođendan, odao počast svima koji se bore protiv koronavirusa

S.H.P.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea William i Kate Middleton objavili su nove fotografije u povodu drugog rođendana svog najmlađeg djeteta princa Louisa. Razigrani princ pozirao je u setu od četiri fotografije koje je snimila njegova mama Kate u porodičnom domu u Norfolku.

Mali princ se na fotografijama veselo smiješi fotoaparatu mašući rukama ofarbanim bojama.

Na fotografijama su princu ruke umrljane duginim bojama, što je način izražavanja podrške svima onima koji se na prvim linijama u bolnicama bore protiv Covida-19.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ono što se na fotografijama može primijetiti jeste da Louis polako odrasta u prelijepog dječaka koji sve više liči na svoju majku Kate.

Osim toga mali princ nacrtao je i crtež koji je simbol nade tokom izolacije u vrijeme pandemije koronavirusa, a koji će staviti na prozor svoje sobe.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Princ Louis Arthur Charles rođen je 23. aprila u bolnici St. Mary u Paddingtonu u Londonu. Trenutno je peti u redu za prijestolje nakon svog djeda princa Charlesa, oca princa Williama i brata Georgea i princeze Charlotte.

Louis je kršten u palači St. James's, London, u julu 2018. Njegovi kumovi su Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Lady Laura Meade, Hannah Gillingham Carter i Lucy Middleton.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

William i Kate Middleton borave u Anmer Hallu otkako su krajem marta u Velikoj Britaniji uvedene mjere sigurnosti zbog pandemije koronavirusa.