Tulumarili skupa
38

Princ Harry spominje se u tužbi protiv P. Diddyja koji se sumnjiči za trgovinu ljudima

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Princ Harry spominje se u tužbi koju je bivša djevojka podigla protiv repera Seana Combsa, poznatijeg kao P. Diddy.

Sean je trenutno pod istragom, a agenti američkog Ministarstva domovinske sigurnosti jučer su pretresli njegove nekretnine u Los Angelesu i na području Miamija, a iz jedne su iznijeli i kutiju punu dokaznih materijala.

Istragu vode savezni agenti iz New Yorka, gdje je njegova bivša djevojka podnijela tužbu u novembru, optužujući ga za trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije.

Princ Harry nalazi se u tužbi koju je protiv repera podnio producent Rodney "Lil Rod" Jones, koji je naveo kako ga je Combs navodio na homoseksualno ponašanje, puštao mu eksplicitne videozapise i govorio mu kako je "sve to normalno u muzičkoj industriji". Jones je u tužbi spomenuo i kraljevsku obitelj, piše Daily Mail.

Njegovi advokati tvrde da su svjetski poznate zvijezde, uključujući i britansku kraljevsku obitelj, reperu davale "legitimitet", a povezanost s princem privlačila je žrtve na tulume na kojima se kasnije trgovalo ljudima u svrhu seksualne eksploatacije.

Ne navodi se da je princ učinio "išta loše", već samo prisustvovao događajima.

U tužbi je navedeno i kako je Diddy radio "najbolje zabave" i na taj način stvorio reputaciju. Poznate zvijezde navodno su mu u tome pomagale i financirale njegove zabave.

Princ Harry je Diddyja upoznao na zabavi 2007. godine, a još uvijek nije poznato jesu li nastavili kontakt ili se družili kasnije.

U tužbi se među ostalim spominje i unajmljivanje prostitutki, seksualni napadi, drogiranje maloljetnica, a producent tvrdi da ima "stotine sati video materijala ozbiljnih ilegalnih aktivnosti".