Prijestolonasljednik
9

Princ George naslijedio ljubav prema plesu od svoje bake Diane

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prema pisanju Evokea, nedavno je princ William izjavio kako njegov sin izuzetno voli plesati, što je bio i hobi princeze Diane, Williamove majke.

Ako mislite da je princ George vjerodostojna kopija svog oca, to nije posve tako. Mali prestolonasljednik je zapravo razvio vrlo zanimljivu sklonost prema hobiju koji je voljela i njegova pokojna baka princeza Diana.

Princ William je otkrio na nedavnoj dodjeli nagrada Radio 1 Teen u Kensingtonskoj palači da njegov sin George izuzetno voli ples. Tokom događaja, u jednom trenutku princ William se zaustavio i otišao do 14-ogodišnje ulične plesačice Junior.

Tada je priznao da njegov sin izuzetno voli plesati, a njegova ljubav prema plesu očigledno dolazi od Williamove majke Diane.

"George također voli igrati, jednostavno voli ples. Moja majka je uvijek plesala, voljela je plesati", rekao je princ William u razgovoru s tinejdžerkom.

"Ako je to nešto što volite, jednostavno radite to. Nemojte nikom drugom dopustiti da vas sputa. Držite se", dodao je William, drugi u redu nasljednika britanske krune.

Naravno, časovi plesa princa Georgea su nešto sofisticiraniji od plesa uličnog stila, a trenutno mali George ide na časove baleta u privatnu školu St. Thomas Battersea.