Težak period za princezu
13

Princ Albert progovorio o povratku Charlene u Monako nakon višemjesečnog liječenja

N. O.
Princ Albert i princeza Charlene (Foto: EPA-EFE)
Princ Albert i princeza Charlene (Foto: EPA-EFE)
Princ Albert od Monaka progovorio je o povratku svoje supruge princeze Charlene u kneževinu nakon liječenja te otkrio kako je protekao višemjesečni period razdvojenosti.
Charlene se tek u novembru vratila u Evropu, nakon što je veći dio 2021. provela u Južnoj Africi zbog teške infekcije uha, nosa i grla. Zatim se preselila u ustanovu izvan Monaka kako bi dobila dalje liječenje i odmor.

U martu ove godine potvrđeno je da se princeza konačno uspjela vratiti kući svom suprugu i njihovoj djeci, sedmogodišnjim blizancima Jacquesu i Gabrielli.

"Danas, Charlene je ponovo s nama, a ovo je nešto najljepše što se moglo dogoditi", oduševljeno je izjavio Albert u posljednjem intervjuu za Royal Central.

"Princeza nam je mnogo nedostajala", dodao je on, navodeći da je period razdvojenosti bio test za njegovu suprugu, "koja je mnogo patila i proživjela teške trenutke, daleko od svoje porodice", kao i test za njega i njihovu djecu.

"Uspjeli smo ostati ujedinjeni uprkos udaljenosti, često smo razgovarali. Ona je bolje, konačno možemo provoditi vrijeme zajedno. To je olakšanje i radost za sve nas", zaključio je.

Princeza Charlene (44) prvi put je viđena u javnosti 30. aprila, nakon što je skoro godinu dana provela oporavljajući se od "iscrpljenosti" i dugoročnih posljedica teške infekcije uha, nosa i grla.

Prošlog mjeseca je za Monaco Matin govorila o svojoj borbi i objasnila: "Moje zdravstveno stanje je još uvijek krhko, i ne želim da idem prebrzo. Put je bio dug, težak i tako bolan. Danas se osjećam mirnije."

Nažalost, princeza je nedavno pretrpjela još jedan zdravstveni problem. Prije samo nekoliko dana, kraljevska palača je potvrdila da je bila pozitivna na covid-19 nakon što je pokazala "nekoliko simptoma".

"U skladu sa važećim zdravstvenim pravilima, princeza Charlene će biti u izolaciji od nekoliko dana. Njeno zdravstveno stanje ne izaziva nikakvu zabrinutost", potvrđeno je u saopštenju.