Predozirao se
51

Prije 15 godina preminuo je Heath Ledger: Predosjećao je da mu se bliži kraj

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Danas se obilježava 15. godišnjica smrti slavnog holivudskog glumca Heatha Ledgera.

Omiljeni australski glumac preminuo je 22. januara 2008. godine, a presudio je sam sebi u stanu u New Yorku u dobi od samo 28 godina.

Ledger se predozirao lijekovima, a pronašla ga je policija u stanu u centru Manhattana.

Pravim imenom Heath Andrew Ledger rođen je 1979. godine u Australiji, a za početak njegove karijere uzimaju se rane 90-te.

Atraktivnog glumca proslavila je uloga u teen filmu "10 razloga zašto te mrzim" zbog kojeg je dobio etiketu seksi muškarca koja mu se nije previše svidjela.

Nije želio da ga se zbog takvih sladunjavih uloga ne shvaća ozbiljno te je činio sve kako bi to promijenio.

Heath je tada počeo prihvaćati uloge u filmovima kao što su "The Patriot", "A Knight's Tale, Monster's Ball" i "The Dark Knight", a za posljednju ulogu Jokera je dobio i prestižnog Oscara, no nažalost tek kad je preminuo.

Godine 2004. upoznao je ljubav svog života, glumicu Michelle Williams, iako je prije toga bio poznat kao veliki zavodnik. Hodao je s Naomi Watts, Heather Graham i Lisa Zane.

Glumac se predozirao lijekovima u stanu, dok je Michelle s tada dvogodišnjom kćerkicom bila u Švedskoj.

Kako su otkrili njegovi prijatelji i bliski članovi obitelji, Heath je bio neopisivo nesretan posljednjih dana svog života.

"Zbog posla je imao osjećaj da nije otac kakvog zaslužuje njegova kćer, niti muž kakvog zaslužuje njegova žena", otkrila je njegova sestra Kate koja je posljednja razgovarala s njim.

Puno se pričalo i o tome kako je glumac predosjećao kraj, jer je stalno napominjao kako nema previše vremena te isticao što još sve želi postići.