Slavni izrazili žaljenje
0

Prijatelji: Neka Amyina duša nađe mir, molimo za nju

Sarajevo-x.com
Amy Winehouse (Foto: AFP)
Amy Winehouse (Foto: AFP)
Brojne poznate ličnosti iz svijeta showbiza šokirane su viješću o preranoj smrti muzičarke Amy Winehouse za koju su mnogi tvrdili da je bila najbolji vokal današnjice. Njene kolege i prijatelji putem društvenih mreža Facebook i Twitter izrazile su žaljenje i saučešće, uz molitve da njena duša pronađe mir.

Amy Winehouse preminula je u subotu u 27. godini života u svom domu u Londonu. Pretpostavlja se da se predozirala alkoholom i drogom. Policija je samo istakla da je uzrok smrti "neobjašnjiv", ali ne i sumnjiv.

Mnoge njene kolege putem Twittera izrazile su žaljenje.

Starleta Kim Kardashian je na svom profilu napisala: "Upravo sam čula da je Amy Winehouse preminula. Kakav je ona istinski talenat bila. Molim se za to da je na boljem mjestu i u miru."

Američka pjevačica Demi Lovato je napisala: "Amy Winehouse... Tuga.. Svijet je izgubio nevjerovatno talentovanu ženu koja je bolovala od tako teške bolesti - ovisnosti. RIP".

Žaljenje je izrazila i muzičarka Rihanna: "Dragi Bože, smiluj se. Zlo mi je zbog ovoga."

Demi Moore je napisala da ju je rastužila vijest o smrti Amy Winehouse.

"Moje srce je uz njenu porodicu. Neka njena izmučena duša nađe mir", napisala je Moore.

Kelly Osbourne je na Twitteru napisala da je izgubila jednu od svojih najboljih prijateljica.

Glumica Jessica Alba je napisala: "Jako sam tužna zbog Amy. Bila je tako talentovana. Ovo je stvarno tragedija", prenio je Hollywoodlife.

Moby, koji je nastupio u Beogradu istu noć kada se pjevačica izblamirala izašavši na scenu pijana, napisao je da mu je jako žao što joj nije pomogao.

"Tako užasno tužno i nepotrebno. Nakon našeg showa u Srbiji volio bih da sam mogao da pomognem Amy. Žao mi je", napisao je on.

O smrti slavne muzičarke na Twitteru je postove ostavilo skoro 20 miliona ljudi.