Ima jake bolove
53

Prijatelji Morgana Freemana upozoravaju da je u kritičnom stanju: Izgubio 25 kilograma

L. R.
Morgan Freeman (Foto: EPA)
Morgan Freeman (Foto: EPA)
Prijatelji slavnog glumca Morgana Freemana zabrinuti su za njegovo zdravlje.
Naime, kako prenosi Daily Star, izvori bliski glumcu navode da se on nalazi u kritičnom stanju, a navode i da je izgubio 25 kilograma što su mnogi uporedili s njegovim nedavnim pojavljivanjem na događaju organizacije Ocean's Sea Change.

“Morgan je još uvijek jedan od najvrjednijih ljudi u Hollywoodu, ali jadnik trpi nevjerojatnu bol. Boli ga hodanje, ustajanje sa stolice, pa čak i samo pomicanje ruke. Uglavnom pati u tišini, ali većinu vremena je u agoniji", rekao je jedan od izvora.

Pored toga, ovaj 86-godišnji glumac nedavno je zbog infekcije morao odgoditi poslovni put po Evropi. No, njegov predstavnik tvrdi da su tvrdnje prijatelja lažne i da je glumac dobro.

Podsjećamo, Morgan je 2008. godine preživio tešku prometnu nesreću u kojoj mu je paralizirana lijeva ruka. Zbog toga nosi kompresijsku rukavicu kako bi osigurao da krv i dalje teče u njegovom dlanu. Pored toga dijagnosticirana mu je i hronična fibromialgija koja podrazumijeva bol u mišićima i kostima, a prati je umor te problemi s pamćenjem.