Showbiz
12

Prijatelji i porodica se oprostili od Bobbi Kristine Brown, kćerke Whitney Houston

Piše: E. F.
Sahrana Bobbi Kristine (Foto: AFP)
(Foto: AFP)
Porodica i prijatelji oprostili su se u subotu do Bobbi Kristine Brown, koja je bila jedino dijete pokojne Whitney Houston i pjevača Bobbyja Browna i to na privatnoj sahrani sjeverno od Atlante.

Tijelo 22-godišnje Kristine prevezeno je u srebrnom kovčegu u Ujedinjenu metodističku crkvu svetog Jamesa u Alpharetti, gdje su sahrani mogle prisustvovati samo zvanice. Prorodica preminule odnosno baka Cissy Houston, Bobby Brown i njegova supruga Alicia dočekali su mnoge slavne osobe među kojima je bio medijski mogul Tyler Perry i pjevačica Monica.

Svi su na sahranu stigli u povorci limuzina koju su predvodila četiri policijska motora.

Brown je, podsjećamo, preminula u bolnici 26. jula, šest mjeseci nakon što je u kadi svoga doma u Atlanti pronađena u besvjesnom stanju.

Nakon incidenta, nikada se nije probudila iz kome, a šestomjesečna borba i briga za njen život porodici je nanijela bol koja nikako ne prolazi.

Njen partner Nick Gordon, koji je i pronašao u kadi neprestano je ponavljao u medijima kako mu nije dozvoljeno da Bobbi posjeti u bolnici, a navodno nije se pojavio ni na njenoj sahrani.

U junu mjesecu on je optužen da je pristupio računima preminule te da je ukrao 11.000 dolara.