Showbiz
3

Prijatelji i kolege šokirani: Walker je živio svoje uloge, ostavio je neizbrisiv trag

Piše: A. U.
Paul Walker
Paul Walker
Brojne poznate ličnosti oglasile su se na društvenim mrežama povodom smrti američkog glumca Paula Walkera. Među prvima su bili njegovi kolege iz franšize “Fast & Furious” - Vin Diesel, Dwayne "The Rock" Johnson i Ludacris.

Diesel je na Twitteru objavio svoju fotografiju sa Walkerom, uz kratku poruku: “Brate, mnogo ćeš mi nedostajati. Potpuno sam bez teksta. Nebo je dobilo novog anđela. Počivaj u miru”.

“Sva moja snaga, ljubav i vjera su sa Walkerovom porodicom u ovom teškom trenutku. Pronaći ćemo svoju snagu u njegovom svjetlu. Volim te, brate”, tvitao je The Rock.

Ludacris se oglasio na Instagramu navodeći kako se Walkerov skromni duh osjećao od samog početka te da je, gdje god se pojavio, ostavljao trag. “Bili smo kao braća, a naši rođendani su u samo dan razlike. Uvijek ćeš imati svoje mjesto u našim srcima. Zaostavština Paula Walkera vječno će živjeti. R.I.P.”, napisao je Ludacris.

Još jedan član glumačke ekipe “Fast & Furious”, Tyrese, također se oglasio na Twitteru, a vijest o Walkerovoj smrti ga je prilično pogodila. James Wan, reditelj posljednjeg, sedmog, filma franšize, izrazio je nevjericu i tugu te navodi kako još uvijek ne može shvatiti šta se desilo.

Svoje tugu izrazili su I Goldie Hawn, Evan Rachel Wood, James Franco, Zoe Saldana, Alyssa Milano, Olivia Wilde, Rihanna, Michael B. Jordan, James Van Der Beek, Michael Ealy Rachael Leigh Cook, Jessica Alba, Kellan Lutz i brojne druge slavne ličnosti.

Povučeni glumac koji je živio svoje uloge

Paul William Walker IV rođen je u Glendaleu, Kalifornija, u porodici bivše manekenke Cheryl i vodoinstalatera Paula Walkera III. Ima četvero mlađe braće I sestara, a odgojen je kao mormon.

Nakon srednje škole je pohađao nekoliko koledža, a diplomirao je morsku biologiju. Svoj TV debi imao je još kao dvogodišnjak u reklami za Pampers, a prve prave uloge imao je već 1985. godine u serijama “Highway to Heaven”, “Who's the Boss?”, “The Young and the Restless” i “Touched by an Angel”.

Prvu filmsku ulogu imao je u horor komediji “Monster in the Closet”, 1987., a s vremenom je ostvario i značajnije uloge u filmovima “Varsity Blues”, “Ona je sve to” i “The Skulls”. Svjetsku slavu donijela mu je glavna uloga u akcijskom spektaklu “Fast & Furious” iz 2001. godine. Uslijedili su i nastavci franšize, od kojih posljednji, sedmi, tek treba izaći. Od ostalih filmova u njegovoj karijeri vrijedi istaći “Running Scared” i “Into the Blue”.

S bivšom djevojkom Rebeccom ima 12-godišnju kćerku Meadow Rain Walker, koja živi sa majkom na Havajima.

Trudio sa da njegov privatni život ostane ostane taka te nije ulazio u veze sa slavnim ženama. Govorio je da voli nezahtjevne, prirodne, sramežljive djevojke iz susjedstva. Izuzetak je bila glumica Denise Richards, bivša supruga Charlieja Sheena.

Poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji, kao suvozač u automobilu, kojim je upravljao njegov prijatelj, koji je također poginuo.