Fizička transformacija
36

Prepoznajete li slavnu pjevačicu? Fanovi je zbog ovog snimka nazivaju kraljicom Ozempica

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Možete li prepoznati slavnu američku pjevačicu sa snimka? Njeni fanovi smatraju da se mnogo promijenila u posljednjih nekoliko godina te da više ne liči na sebe.
Riječ je o Christini Aguileri. Snimak s njenog koncerta u Meksiku se širi društvenim mrežama, a brojni korisnici TikToka ne mogu vjerovati da je to zaista ona.

Također su je optužili da koristi Ozempic, lijek za dijabetes koji mnoge slavne ličnosti koriste za brzo mršavljenje.

"Kraljica Ozempica", "Svaki put kada vidim neku poznatu ličnost, sjetim se pacijenata s dijabetesom koji zbog njih ne mogu pronaći lijek", "Gdje ti je drugi dio tijela?", neki su od komentara.

Pjevačica se hvalila kako je od početka ove godine izgubila otprilike 20 kilograma i tvrdi da to duguje zahvaljujući zdravoj ishrani punoj voća i povrća te izbjegavanju konzumiranja velike količine šećera i prerađenih namirnica. No, gotovo niko joj ne vjeruje da je baš na ovaj način postigla fizičku transformaciju.

Kao što je poznato, Ozempic je prije dvije godine postao popularan među slavnim ličnostima. Ljekari upozoravaju na njegove nuspojave: anksioznost, depresiju pa čak i sucidalne tendencije itd.

Hirurzi vjeruju da Hollywood doživljava porast nuspojave poznate kao Ozempic face. Riječ je o još jednoj nuspojavi korištenja Ozempica, a to je promjena izgleda lica - uvučene oči, mršavi obrazi i opuštena koža.