Showbiz
0

Prekinuta istraga o smrti Heatha Ledgera

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američki istražitelji će odbaciti istražni postupak o tome kako je australski glumac Heath Ledger nabavio dvije vrste jakih lijekova protiv bolova koji su uzrokovali njegovu smrt u januaru ove godine.

Agencija za istraživanje krijumčarenja i korištenja droga u Americi (DEA) je izrazila sumnju da su supstance oksikodon i hidrokodon pronađene u Ledgerovom tijelu nabavljene putem lažnih recepata.

Početkom ove sedmice je Ledgerova prijateljica i glumica Mary-Kate Olsen navodno je zatražila je imunitet prije razgovora s federalnim istražiteljima o tome kako je preminuli glumac nabavio sporne lijekove.

Istraga bi se mogla ponovo pokrenuti ukolio se pojave dokazi koji upućuju na krivično djelo, otkrio je anonimni izvor za AP.

Ostali lijekovi koje je uzeo Ledger, uključujući tablete za spavanje i lijekove protiv depresije, bili su propisani legalno od strane liječnika u Teksasu i Kaliforniji.

Policija je otkrila da je kućepazitelj stambene zgrade u New Yorku, kada je otkrio Ledgerovo tijelo, tri puta pokušao kontaktirati glumicu Mary-Kate Olsen prije nego što je nazvao hitnu pomoć. Četvrti put ju je uspio dobiti kada je hitna pomoć već stigla.