Showbiz
10

Predivne crno-bijele fotografije pobjednika Zlatnog globusa nastale iza scene

Klix.ba
Alejandro Iñarritu i Leonardo DiCaprio (Foto: Inez Van Lamsweerde & Vinoodh Matadin)
Fotografi Inez Van Lamsweerde i Vinoodh Matadin autori su predivnih crno-bijelih fotografija pobjednika ovogodišnjeg Zlatnog globusa, nastalih iza scene.

Na fotografijama se nalaze: Alejandro Iñarritu, Leonardo DiCaprio, Lady Gaga, Kate Winslet, Jon Hamm, Amy Adams, Matt Damon, Jared Leto, Jennifer Lawrence, Sam Smith, Jimmy Napes, Sylvester Stallone i brojni drugi.

Nagrada Zlatni globus u suštini predstavlja uvod za nagrade Oscar te osvajači Zlatnog globusa u većini slučajeva osvoje i najprestižniju filmsku nagradu.

Na 73. dodjeli Zlatnog globusa, nagrade za najbolje filmove po izboru stranih novinara u Hollywoodu, apsolutni pobjednik je film "The Revenant" koji je osvojio nagradu za najbolju dramu, najboljeg reditelja i najboljeg glumca.

Malo ko je očekivao da će film "The Revenant" osvojiti nagradu za najbolju dramu, kao i najboljeg reditelja. Alejandro González Iñárritu osvojio je nagradu za najboljeg reditelja, i to već drugu godinu zaredom, nakon što je 2015. godine osvojio Zlatni globus za film "Birdman".

Više o ovogodišnjim pobjednicima Zlatnog globusa čitajte ovdje.