Amazon.com
0

Prazna knjiga prodavanija od "Da Vincijevog koda"

Sarajevo-x.com
Kad je autor Sheridan Simove sjeo da napiše svoju novu knjigu "Šta muškarac misli kad ne misli na seks" jednostavno je ostavio prazne stranice knjige, doslovno.

Tako je i objavio knjigu s nasovnicom na kojoj je napisan naziv knjige, a između korica je ostavio 200 praznih stranica.

Ali, knjiga je ubrzo postala veliki hit te čak po prodaji nadmašila "Harryja Pottera" i "Da Vincijev kod", i to samo nekoliko sedmica nakon objavljivanja, kažu iz online knjižare Amazon.com.

"Remek-djelo" koje košta 5,4 eura nadišlo je već prvobitnu namjenu kad je kupovano na poklon, te sad služi studentima da bilježe detalje s predavanja. A, prodaje se u hiljadama.

Student iz Nottinghama, Jess Lloyd, je rekao za britanski Telegraph da je kupio primjerak svom prijatelju kako bi se našalio, a onda je i on dobio jedan i počeo ga koristiti kao bilježnicu na predavanjima.

"Čini se da sad svi u kampusu imaju po jedan primjerak. Svi su ludi za ovom knjigom", rekao je Lloyd.

Sam autor, Simove, kaže da nije ni slutio da će knjiga služiti studentima kao bilježnica.

"Imam osjećaj da mi dokazuju da nisam bio u pravu kad ispunjavaju moju knjigu nekim sadržajem. Ali, pitam se koliko njih ponovo misli na seks kad predavanja završe", kaže on.

Prvi tiraž knjige je već rasprodan, a Simove je široj javnosti postao zanimljiv i nešto prije, kad je promijenio svoje ime u Bog. Time je naljutio osoblje banke u kojoj drži novac, te mu nisu htjeli omogućiti isplatu istakavši kako Bog nema bankovni račun, te je morao vratiti svoje ime.