Life Ball u Beču
0

Poznati u borbi protiv side

Sarajevo-x.com
Na trgu ispred bečke Vijećnice će se u subotu skupiti više od 40.000 ljudi na otvorenju najveće donatorske manifestacije za borbu protiv AIDS-a.

Organizatori se od osnivanja bala Life Ball 1993. godine trude skupiti velike novčane sume za razne projekte u borbi protiv side. Poslije otvorenja na pozornici u obliku velike crvene mašne, simbolu kampanje u suzbijanju AIDS-a, 4.000 gostiju prisustvuje balu u bečkoj Vijećnici koji prenosi preko 500 domaćih i međunarodnih medijskih kuća.

 Ovogodišnji moto bala je voda, pa će se na trgu ispred Vijećnice naći 2.400 kvadratnih metara velik bazen napunjen s 2,5 miliona litara vode.

 Pored ozbiljne kampanje i poruke koju Life Ball šalje u svijet, ova manifestacija je takođe poznata po fantastičnim otvorenjima, dekoraciji, opuštenoj atmosferi i slavljenju života. Dosadašnji gosti su bili Sharon Stone, Catherine Deneuve, Sir Elton John, a ove godine će balu prisustvovati bivši američki predsjednik Bill Clinton, „kućanica“ Eva Longoria i mlada pop pjevačica Katy Perry, koja će za Bečlije pjevati hitove kao „I kissed the girl“ ili „Hot N Cold“.

 Life Ball se često pamti i po modnim revijama velikih dizajnera. Do sada su se predstavili John Galliano, Paco Rabanne, Donatella Versace, Vivienne Westwood i Agent Provocateur protekle godine,  a Pamela Anderson i  Ivana Trump će u subotu zajedno sa profesionalnim modelima poput Markusa Schenkenberga nositi reviju modnog dvojca „The Blonds“.