Krajnje nesigurni uvjeti
2

Poznati glumac "skriva" majku s troje male djece na imanju prepunom oružja i marihuane

I. B.
Miller je ostvario uloge u mnogim filmovima, a poznat je po problematičnom ponašanju (Foto: Twitter)
Miller je ostvario uloge u mnogim filmovima, a poznat je po problematičnom ponašanju (Foto: Twitter)
Poznati američki glumac Ezra Miller pružio je smještaj mladoj ženi i troje njene djece na svom imanju u Vermontu, a koje je pretrpano vatrenim oružjem i marihuanom. Izvori koji su o ovome odlučili progovoriti, zabrinuti su za njihovu sigurnost.

Magazinu Rolling Stone javio se zabrinuti otac ove djece, ali i još dvoje ljudi koji su svjedočili nesigurnim uvjetima pod kojim zvijezda filma "Fanstastic Beasts" drži 25-godišnju majku i njenu djecu starosti od jedne do pet godina.

Kako prenosi spomenuti magazin, na osnovu videosnimka koji su pregledali, riječ je o imanju koje se prostire na 96 hektara, a gdje je oružje "razbacano" na sve strane, a neko čak i naslonjeno uz plišane igračke. Jedan od izvora prisjetio se i navodnog incidenta kada je "jednogodišnje dijete podiglo metak i stavilo ga u usta".

Miller, koji je nebinarna osoba i traži da ga oslovljavaju sa oni/njih, osim oružja, na imanju posjeduje i farmu marihuane koja se ne nalazi među 25 državnih licenciranih uzgajivača. Izvori koji su tražili da ostanu anonimni istakli su kako je marihuana često korištena i pred djecom, bez adekvatnih "ventilacijskih uslova".

Žena tvrdi da ju je glumac "spasio"

Unatoč, nesumnjivo katastrofalnim uvjetima, majka koja boravi na imanju izjavila je kako je glumac njoj i djeci "pružio sigurno utočište od njenog nasilnog bivšeg partnera", što je njoj najvažnije.

"Ezrino imanje je za nas ljekovito utočište. Možda imaju vatreno oružje u svrhu samoobrane, no pohranjeno je u dijelu kuće u koji djeca nikada ne ulaze...", rekla je ona, pa dodala: " Moja djeca su u mogućnosti da se više opuste zbog sigurnosti i pažnje koju im Ezra pruža", rekla je za Rolling Stone.

Miller je ženu upoznao na Havajima u martu ove godine, a mjesec dana kasnije je smjestio je na svom imanju, bez znanja njihovog oca.

Posjećivao ih i socijalni radnik

Inače, majka i otac djece čija imena nisu otkrivena, već neko su vrijeme u svađi, a majka je lani pokrenula i slučaj zlostavljanja u porodici koje je on negirao. Slučaj je prekinut kada se niti jedno od njih nije pojavilo na sudu.

"Imam loš osjećaj u stomaku. Želim otići po svoju djecu, ona su moj cijeli svijet", rekao je otac djeteta za trenutnu situaciju.

Sredinom maja kontaktirao je i Odjel za djecu i porodicu u Vermontu te lokalnu policiju kako bi proveli stanje njegove djece, a socijalni radnik koji je navodno posjetio porodicu, obavijestio je oca kako "djeca izgledaju dobro".

Kada je riječ o Milleru kojeg pamtimo po brojnim filmovima, među kojima su "We Need to Talk About Kevin" te filmovi o Batmanu, ovo je samo jedna od nekoliko zabrinjavajućih situacija u kojima se našao ove godine.

Ranije ovoga mjeseca, roditelji jedne 18-godišnjakinje optužili su ga da je psihički manipulirao njom i zlostavljao je, što je ona poricala.

Također, glumac je više puta uhićen i na Havajima gdje je upoznao svoju "gošću", a tada su pvovod bili nered, uznemiravanje, a zatim i incident gdje je snimljen kako guši obožavatelja u kafiću na Islandu.