Sukobio se i s rediteljem
55

Poznati detalji prijave protiv Billa Murraya: Dodirivao žene, ali ne po "neprimjerenim mjestima"

I. B.
Glumca Billa Murraya optužili su da se nedolično ponaša (Foto: EPA-EFE)
Glumca Billa Murraya optužili su da se nedolično ponaša (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je protiv glumca Billa Murraya podnešena prijava zbog nedoličnog ponašanja na setu filma "Being Mortal", sada je poznato i više detalja kako je došlo do incidenta.
Snimanje spomenutog filma obustavljeno je na neodređeno, a iako isprva nije bilo poznato više detalja, sada se oglasio izvor koji je za Page Six pomnije objasnio o čemu se radi.

Glumac je, navodno, dodirivao žene, a iako se to nije dešavalo na neprimjerenim mjestima, svejedno im je bilo neugodno.

"Dodirivao ih je, ali ne po intimnim mjestima, već ih je grlio, dodirivao im kosu, povukao rep, ali uvijek na šaljiv način. Granica je tanka i svi vole Billa, no iako njegovo ponašanje nije protuzakonito, neke su se žene osjećale neugodno", rekao je izvor.

Također, dodao je i kako se Murray sukobio i sa rediteljem filma Azizom Ansarijem, koji vjerovatno nije odobravao takvo ponašanje na svom setu.

"Nekoliko žena se požalilo, a onda su se Aziz i Bill posvađali", dodao je izvor.

Prema pisanju spomenutog medija, drugi izbor je otkrio kako Bill, kao samac, voli flertovanje, poeziju i romantiku, no da se uvijek sve odvija na šaljiv način.

"Još uvijek nije jasno da li je prešao granicu", istakao je izvor.

Usred incidenta, sin Richarda Dreyfussa "potpalio" je situaciju izjavivši kako je Walt Disney Co. bio primoran da unajmi tjelohranitelje zbog nasilnog ponašanja Murraya na snimanju komedije njegovog oca "What About Bob?".

"Moj otac se žalio na njega, a Bill je bacio pepeljaru na njega. Svi su napustili snimanje i odletjeli u Los Angeles, a sve se nastavilo nakon što je Disney unajmio tjelohranitelje da ih fizički razdvoje", rekao je Ben Dreyfuss.

Njegov otac Robert već je ranije komentarisao ovaj incident, a tom prilikom Murraya je nazvao "pijanim nasilnikom".

Još uvijek nije poznato hoće li, ni kada, film u kojem su trebali glumiti i Seth Rogen te Keke Palmer, nastaviti sa snimanjem.