Realnost je ista
6

Poznate mame Instagrama suočavaju se s roditeljskim izazovima kao i svi

DP
Znamo da poznate osobe žive glamurozan život okružen luksuzom i dizajniranom robom, ali i slavne dame se suočavaju s običnim roditeljskim problemima.

Ove glumice i pjevačice pokazale su da su kao i sve ostale mame na svijetu, da ne spavaju zbog uplakane bebe, da nose steznike i imaju mučninu.

Bright Side je pogledao Instagram profile nekoliko poznatih mama i pronašao je 10 koje se ne boje biti iskrene o poteškoćama s kojima se susreću od kad su postale majke.

Kristen Bell

Glumica iz serije Good Place nikada se nije bojala govoriti o tabu temama, o problemu sa zavisnošću koji je imao njen muž Dax Shepard pa sve do stalne borbe da kuću održi čistom. Usprkos njenoj iskrenosti na društvenim platformama, Kirsten je odlučila da neće pokazivati lica svojih kćeri Lincoln i Delte na Instagramu. Tu je odluku donijela jer je željela svojim kćerima ostaviti izbor da same odaberu kada odrastu žele li da ih prepoznaju na ulici ili ne. Ako postoji jedna poznata mama koja ne štedi riječi, to je definitivno Chrissy Teigen. Poznati model i supruga pjevača Johna Legenda postala je primjer koji se prati zahvaljujući svojoj transparentnosti na društvenim medijima. Hiljade žena joj je aplaudiralo jer je sebe predstavila kao običnu majku. Autorica kuharice često dijeli fotografije na kojima želi iskazati poteškoće s kojima se susreće kao majka. Međutim, fotografija na kojoj koristi paru kako bi se riješila postporođajnih bolova, dok u isto vrijeme na vratu ima vrući jastuk i masku na licu, potpuno je osvojila internet zbog čega je dobila nadimak Kraljica Instagrama.

Jennifer Garner

Ova se glumica ne boji zasukati rukave, veže svoju kosu i kad je u pitanju podizanje troje djece koju dijeli s bivšim mužem Benom Affleckom. Jennifer kuha u pidžami i satima radi na školskim projektima sa svojom djecom. Glumica je jednom prilikom provela nekoliko sati ispred supermarketa jer je pokušavala prodati čokoladice svoje kćeri koja je član izviđača.

Pink

Majka dvoje djece i rock zvijezda Pink prva je priznala koliko je teško uravnotežiti posao i majčinstvo. Ona je prošle godine na svjetsku turneju sa sobom povela muža i djecu.

Serena Williams

Serena je prvakinja na terenu i izvan njega. Poznata tenisačica nema problem svojih 10,8 milijuna pratitelja na Instagramu pitati za majčinski savjet. Nije joj teško priznati da ne može naći ravnotežu između majčinstva i sporta. Nakon rođenja kćeri Olympije krajem 2017. godine, Serena je odustala od nekoliko sportskih obaveza zbog zdravstvenih problema. Tada su se mnoge žene poistovjetile s teniskim asom jer je otvoreno govorila o svojim problemima na Instagramu.

"Nisam prošla samo kroz teške privatne trenutke, već sam živjela u apsolutnom kaosu. U većini slučajeva osjećala sam se kao loša majka", napisala je Serena.

Drew Barrymore

Ova glumica svoj Instagram profil koristi kako bi pratiteljima dala savjete o tome kako uravnotežiti posao i roditeljstvo. Ona se trudi naučiti svoje kćeri Olive i Frankie da ih posao ne treba frustrirati, već osnažiti.

Hilary Duff

Majka dvoje djece na svom profilu otvoreno govori o podizanju sina Luce, sa svojim bivšim mužem s kojim je u odličnim odnosima. Nerijetko govori i o tome koliki joj je oslonac sadašnji muž, koji joj pomaže da uravnoteži posao i majčinstvo. Dok je bila trudna s kćeri Banks, Hilary je Instagramu dokumentirala promjene kroz koje prolazi njeno tijelo.

Kelly Clarkson

Trostruka Grammy dobitnica na svom profilu najčešće piše o tome koliko je teško biti profesionalni pjevač na svjetskoj turneji, a da ste pritom majka petero djece (rodila troje i dvoje je muž dobio u prvom braku). Ona zna da će propustiti neke važne trenutke s njima u budućnosti, ali da to jednostavno ne znači da je loša majka. Kelly smatra da to znači upravo suprotno.

Cardi B

Od kad je Cardi prije dvije godine postala majka, počela je dijeliti svoja iskustva s pratiteljima na Instagramu. Otvoreno je govorila o postporođajnoj depresiji i ekstremnom umoru. Ovoj pjevačici nije teško pokazati svoju nježnu stranu. To je napravila kada je priznala da je rađanje njene kćeri Kulture bilo teže nego što je mislila da će biti.

"Slomila mi je vaginu. Zašto nam nitko ne kaže da se to može dogoditi pri porođaju?" prokomentirala je pjevačica na društvenim medijima.

Kim Kardashian

Kim Kardashian West je majka četvero djece, u svojoj reality emisiji često je govorila o poteškoćama s kojima se suočavala nakon što je saznala da nakon drugog porođaja više ne smije zatrudnjeti. Njena želja za djecom ni nakon toga nije nestala pa su ona i njen muž Kanye dobili još dvoje djece uz pomoć surogat majke.