Putem društvenih mreža
51

Poznate holivudske ličnosti podržale Palestince: Čelnici moraju reagovati što prije

L. K.
The Weeknd (Foto: Shutterstock)
The Weeknd (Foto: Shutterstock)
Nedugo nakon što su se na Instagramu oglasile manekenke palestinskog porijekla Gigi i Bella Hadid još nekoliko poznatih ličnosti podržalo je Palestince, piše Newsweek.
Poznate manekenke Gigi i Bella Hadid su putem Instagrama komentarisale sukobe u Jerusalemu, govoreći kako su duboko pogođene ovim dešavanjima, kao i da je cijela porodica Hadid uz Palestince.

Britanska pjevačica Dua Lipa također se oglasila podijelivši #SaveSheikhJarrah na svojoj Instagram priči. Isto je uradio i popularni pjevač The Weeknd, koji je na svojoj priči podijelio riječi "Zaštitite Jerusalem".

Zvijezda "Avengersa" Mark Ruffalo na Twitteru je podijelio tvit Malale Yousafzai: "Nasilje u Jerusalemu, posebno nasilje nad djecom - je nepodnošljivo. Ovaj konflikt će koštati mnogu djecu njihovih života i budućnosti. Čelnici moraju reagovati što prije - ne postoji mir tamo gdje civili i djeca nisu sigurni".

"Sankcije protiv Južne Afrike pomogle su u oslobađanju crnaca - vrijeme je da sankcije u Izraelu oslobode Palestince. Podržite ovaj poziv", napisao je Ruffalo.