Angelina Jolie
0

"Povrijedila sam se snimajući "Salt", ostao mi je ožiljak na licu"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hollywoodska glumica Angelina Jolie otkrila je da se povrijedila tokom snimanja svog novog filma "Salt", te da joj od te nezgode ostao manji ožiljak na licu.

Slavna Angelina Jolie u špijunskom trileru "Salt" tumači lik Evelyn Salt, agentice CIA-e čija će se odanost zemlji naći na ispitu kada bude optužena za špijunažu u korist Rusije. Agentica Salt tada kreće u borbu kako bi očistila svoj obraz i dokazala vijernost zemlji, a da bi u tome uspjela koristi sve svoje vještine i iskustva stečena radeći kao tajni agent. Pred njom je težak zadatak, mora izbjeći hapšenje, zaštititi supruga i biti korak ispred svojih kolega iz CIA-e.

Snimajući upravo jednu scenu iz tog filma prelijepa glumica se povrijedila. Naime, ona je trebala skočiti s nadvožnjaka na kamion, međutim puška oko njenog vrata je bila preteška, izgubila je kontrolu i pala te se porezala po licu.

"Pala sam i porezala se. Ostao mi je mali ožiljak na licu", kazala je majka šestero djece, dodajući kako pad nije bio toliko strašan već se prepala jer je u jednom trenutku pomislila da je izgubila sluh.

"Ništa nisam čula, mislila sam da sam imala potres mozga, ali sam kasnije shvatila da imam slušalice i da je to zbog toga", kroz smijeh je kazala ambasadorica dobre volje publici na festivalu Comic-Con u San Diegu, prenose strani mediji.

No, uprkos povredi glumica je zadovoljna radom na novom filmu.

"Rad na ovom filmu je bio lijep izazov jer smo morali raditi daleko napornije i teže kako bismo uvjerili publiku da su sve te stvari prikazane u filmu moguće. Mislim da su majstorije koje smo pokazali u ovom filmu daleko bolje nego u drugim akcijskim filmovima koje sam snimala", istakla je glumica.

Inače, film "Salt" se počeo prikazivati 19. jula u američkim kinima.