|

Porsche: Paul Walker je sam kriv za svoju smrt

Porsche: Paul Walker je sam kriv za svoju smrt
24
Klix.ba
17.11.2015. u 21:59
27
komentara
24

dijeljenja
Porsche: Paul Walker je sam kriv za svoju smrt Paul Walker
Automobilska kompanija Porsche službeno je odgovorila na tužbu u kojoj se tvrdi da je njihov model Porsche Carrera GT kriv za smrt slavnog glumca Paula Walkera. U službenom odgovoru tvrde da je Walker preminuo zbog vlastite greške.
Glumac poznat po ulogama u filmovima "Fast and Furious" bio je suvozač u automobilu njegovog prijatelja Rogera Rodasa kada su se zabili u stub, potom se vozilo zapalilo u Santa Clariti, California, 30. novembra 2013. godine.

Njegova kćerka Meadow Rain Walker podnijela je tužbu za smrt svog oca protiv kompanije. Šesnaestogodišnjakinja navodi u optužnici kako je Walker ubijen zbog nedostataka u izradi automobila zbog čega je ostao zarobljen u vozilu koje je gorjelo.

Kompanija tvrdi kako je Walker bio svjestan rizika i opasnosti u Carrera GT-u, te su negirali greške u dizajnu tvrdeći da je Rodasov automobil "zloupotrebljen i promijenjen što je uzrokovalo incident koji je doveo do Walkerove smrti".

"Walkerova smrt i sve druge povrede i šteta su rezultat Walkerove vlastite sporedne greške", navode.

Istražitelji su utvrdili da je brzina glavni uzrok nesreće, te da je Rodas u tom trenutku vozio između 130 i 150 kilometara na sat.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...