Showbiz
0

Porota vidjela navodni pornografski snimak R Kellyja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Porotnici i gledaoci su u zamračenoj sudnici gledali video snimak na kojem se vidi, kako tužioci posebno naglašavaju, seksualni čin R&B zvijezde, R Kellyja sa maloljetnom djevojkom.

Odvjetnici koji brane zvijezdu tvrde da dvadesetšestominutni snimak ne pokazuje ni Kellyja ni djevojku, koja je navodno žrtva, i tvrde kako ostaje misterija odakle se video uopće pojavio.

Snimak na kojem se vidi prakticiranje oralnog seksa i drugih radnji natjerat će članove porote da se izjasne o krivnji Roberta Kellyja, koji se tereti po 14 tačaka optužnice zbog snimanja, produciranja i pojavljivanja u videu. Ukoliko ga porota proglasi krivim, očekuje ga zatvorska kazna do 15 godina.

Na snimku, za koji tužioci kažu da je nastao u Chicagu između januara 1998. i novembra 2000., kada je djevojčica imala 13 ili 14 godina, lice muškarca, koji bi mogao biti Kelly, se pojavljuje samo na nekoliko trenutaka. Jasno se vidi onog momenta kada djevojci uručuje novac, njegov glas se čuje kad joj daje upute.

Boliker je rekao da djevojka, koja je sad u svojim dvadesetim godinama, neće svjedočiti. Ona je rekla da se ne pojavljuje na snimku i odbila je svjedočiti protiv Kellyja. Ipak, možda bude pozvana kao svjedok odbrane, stoji u sudskim dokumentima, a prenosi Reuters.

“Robert Kelly se ne pojavljuje na snimku”, rekao je odvjetnik odbrane Sam Adams. “Ne postoji originalni snimak. Video koji se može vidjeti je najbolja kopija kopije originala”.

Adam je izjavio da je FBI pregledao snimak i nije mogao identificirati Kellyja na njemu. Kelly je javnosti poznat po hit singlu iz 1996. godine, “I Believe I Can Fly”, koji mu je priskrbio tri prestižne nagrade Grammy.