{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porodica Michaela Jacksona ponovo na sudu

2.4.2013. u 10:30
0
3
Porodica Michaela Jacksona ponovo na sudu
0
Porodica Michaela Jacksona ponovo na sudu
Michael Jackson
Život i smrt "Kralja popa" Michalea Jacksona dobit će novi epilog na sudu a na optuženičkoj klupi ovaj put će se naći poduzetnik kompanije AEG Live (Anschutz Entertainment Group). Jacksonova porodica tuži poduzetnika za 29,6 milijardi eura iz AEG-a.
Parnični postupak u Los Angelesu fokusirat će se na tvrdnje porodice da je kompanija kriva za nemarno zapošljavanje Conrada Murrayja, ljekara optuženog za ubistvo Michaela Jacksona koji se nalazi u zatvoru.

Jacksonova majka Katherine i djeca potražuju 29,6 milijardi eura, uključujući i 5,9 milijardi eura za gubitak buduće zarade. Ovim iznosima šokirani su i američki pravni analitičari.

I dok sud radi na izboru članova porote za suđenje koje bi moglo trajati devet sedmica, medijski rat između dvije strane se zaoštrava.

Jacksonova porodica je, kako se navodi u medijima, planirala pozvati Michaelovog 16-godišnjeg sina Princea da svjedoči o posljednjim očevim trenucima.

Također, spekulira se kako bi se i pop zvijezda Prince mogao pojaviti na suđenju, a trebao bi svjedočiti o iskustvu u saradnji s AEG-om.

Na suđenju će biti predočeni e-mailovi, odnosno elektronska konverzacija između osoblja AEG-a na višim pozicijama, koji su proslijeđeni medijima.

AEG će se braniti tvrdnjama da nisu krivi za ono što se dogodilo Michaelu. Sudija je odlučio da se u svrhu dokaza mogu koristiti detalji sa suđenja Jacksonu u vezi sa zlostavljanjem djece.

Također, trudit će se dokazati kako je Jackson imao problema sa drogama prije nego je upoznao dr. Murrayja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: