Showbiz
0

Porno uradak sa Marilyn Monroe prodan za 1.5 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Petnaestominutni film u kojem Marilyn Monroe učestvuje u oralnom seksu sa nepoznatim muškarcem držat će se daleko od očiju javnosti zahvaljujući njujorškom biznismenu koji ga je kupio za nevjerovatnih 1.5 miliona američkih dolara.

Kolekcionar predmeta Keya Morgan je izjavio da je nedavno organizovao prodaju nijemog, crno-bijelog filma. Film je prethodno bio u posjedu sina jednog FBI-ovog službenika, a prodan je bogatom biznismenu sa Manhattana koji je želio zaštititi privatnost Marylin Monroe.

Anonimni kupac je rekao da filmski uradak neće postavljati na Internet niti će ga pokušati zloupotrijebiti na bilo koji način.

Na snimku se vidi Monroe koja je obučena, a glava muškarca ostaje izvan kadra čitavih 15 minuta filma, izjavio je Morgan koji je i sam vidio snimak.

Monroe je, sudeći po glasinama, imala aferu sa američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyjem. Morgan navodi kako je direktor FBI-a J. Edgar Hoover, Kennedyjev rival, pokušavao dokazati da se Kennedy pojavljuje u filmu.

Morgan je poznati kolekcionar predmeta iz posjeda Monroe i jednog od njenih supruga, poznatog bejzbol igrača Joea DiMaggioa. Keya Morgan je također bio dobar prijatelj sa drugom dvojicom supruga glumice Marilyn Monroe, sa Jimom Doughertyjem i Arthurom Millerom.

Morgan tvrdi da je upoznat sa postojanjem filma od vremena njegovog rada na dokumentarcu o Monroe, koja je umrla 1962. godine u 36-toj godini života. Raniji agent FBI-a mu je skrenuo pažnju na to, a Morgan je potvrdio postojanje snimke nakon što je pronašao sina FBI-vog uposlenika.

Sin FBI-vog informanta je imao originalnu verziju dok je kopija ostala pohranjena u FBI-vim dokumentima, izjavio je Morgan, a prenosi Reuters.