Slučaj iz Hrvatske
191

Policija traži švedsku manekenku koja je zaposjela otok, mještani tvrde da se skriva

N. O.
Isabella Viola Lindblom (Foto: Twitter/Šibenski.hr)
Isabella Viola Lindblom (Foto: Twitter/Šibenski.hr)
Kako prenose hrvatski mediji već dva dana se ne zna gdje je švedska manekenka koja je zauzela napušteni otok Jaz, a iz policije su potvrdili da je intenzivno traže, dok su mještani uvjereni da se 30-godišnjakinja vješto skriva.
Nesvakidašnja priča švedske manekenke Isabelle Viole Lindblom posljednjih dana privukla je pažnju medija nakon što je 30-godišnjakinja zauzela nenaseljeni otok Jaz i tamo živi zajedno s kokošima.

Mještani Rogoznice u čijoj je blizini nenaseljeni otok Jaz, tvrde da je ovo "javna tajna" već mjesec dana, a nakon objave u medijima je reagovala i policija te su joj izdali rješenje da napusti otok sa svim svojim stvarima u roku od 24 sata.

Iz policijske uprave šibensko-kninske su za portal Šibenski.hr kazali da će i danas obići otok Jaz kako bi se uvjerili da turistkinja koja je tamo ilegalno boravila više nije na otoku.

"Ona je već prekršajno prijavljena zbog ilegalnog boravka. Trenutno ne znamo gdje se nalazi", izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko-kninske.

Mještani su za Jutarnji.hr kazali kako se nadaju da je otišla s njihovog područja i poštedjela ih daljnjih problema, dok su mnogi uvjereni da se još uvijek krije na otočiću, "jer je uložila previše energije u uređenje prostora".

Primijetili su kako Isabella tu živi pravim nomadskim životom. Kuću nema, a spava u mreži razapetoj među drvećem, tjera one koji dođu u posjetu otoku, a svakodnevno koristi i usluge pojedinaca kojima dobro dođe "zaraditi nabrzaka".

"Bojim se da se iza svega krije neka njezina vrlo tužna priča, možda bi bilo jasnije kada bi je ona htjela ispričati. U nekoliko navrata koliko smo pričali, ja je nisam uspjela doznati. Zaključujem da ima jako puno novca, plaća sve što treba, makar i dvostruko, za potrepštine i usluge, taksiraju joj kopnom i morem, u lokalnoj marini obavlja higijenske stvari i tušira se. Niko zapravo ne zna njezinu misiju, osim što tvrdi da je zauzela otok", kazala je mještanka za Jutarnji.hr.

Lindblom je rođena 1991. godine u Švedskoj, a jednu od prvih revija nosila je 2010. godine. Pojavljivala se na naslovnici Votre Beaute Greece te radila sa brendom Comme Des Garcons, a jedna od njenih prvih revija bila je ona za Vena Cavu 2010. godine.