Misteriozna smrt glumca
0

Policija sumnja da je neko ubio Carradinea

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tajlandska policija naredila je obdukciju preminulog glumca Davida Carradinea zbog sumnji da se radi o ubistvu, a ne o samoubistvu, kako se jučer mislilo, prenosi AP.

Tijelo poznatog glumca Davida Carradinea nađeno je u četvrtak u hotelskoj sobi u Bangkoku, a mediji prenose da je glumac nađen obješen u ormaru, te da na sebi nije imao odjeću.

Stravični prizor u sobi je zatekla spremačica koja je odmah pozvala osiguranje, no glumac je već bio mrtav.

Nakon prvih pretpostavki da se radi o samoubistvu, u petak je objavljeno da nije isključeno da je neko ubio Carradinea, posebno nakon što je njegov menadžer izjavio da David Carradine nije bio nimalo suicidalan.

'Koliko svi poznajemo Davida, on to nikad ne bi učinio. Jako je cijenio život i sve što mu on pruža. Ova tragedija se desila pod nerazjašnjenim okolnostima, a njegova porodica i prijatelji čekaju rezultate istrage da vide šta se stvarno desilo u toj hotelskoj sobi', izjavila je Tiffany Smith, bliska saradnica preminulog Carradinea.

Carradine je u Tajlandu boravio na snimanju filma 'Stretch' kojem se , po riječima kolega, neizmjerno radovao.

David Carradine tokom karijere se pojavio u više od sto filmova, a povratak na scenu obilježio je njegov nastup u kultnom filmu Quentina Tarantina 'Kill Bill' gdje je glumio naslovnog junaka, vođu grupe profesionalnih ubica.