Showbiz
0

Policija objavila fotografije puške kojom je Kurt Cobain počinio samoubistvo

FENA
Policija u Seattleu objavila je fotografije sačmarice iz koje je frontman Nirvane Kurt Cobain počinio samoubistvo prije više od dvije decenije.

Detektiv policije Seattlea Mike Ciesynski prikazao je Cobainovu pušku iz različitih uglova na pet fotografija postavljenih na internetskoj stranici policije.

Fotografije su uzete u junu 2015. godine i uvrštene su u kompjuterski sistem Seattlea 3. marta i otada su ubačene u istražni dosje, saopćila je policija, prenosi AP.

Ostalo je nejasno zašto su slike uzete prošle godine i zašto su sada objavljene u javnosti.

Na poruku poslanu policiji u Seattleu nije bilo odmah odgovora.

Cobainevo tijelo pronađeno je u Seattleu 8. aprila 1994. Istraga je ustanovila da je Cobain danima prije samoubistva boravio u stakleniku svoje velike kuće i da je uzimao ogromne doze heroina. On se ubio sačmaricom s 20 patrona. Njegova smrt okarakterizirana je kao samoubistvo.

Na dvadesetu godišnjicu njegove smrti u 2014. detektiv Ciesynski je razmotrio detalje slučaja i nije našao nikakvu novu informaciju koja bi promijenila policijski zaključak da je Cobain oduzeo sebi život. On je pronašao role nerazvijenog filma na mjestu samoubistva.

Nakon što je objavila dvije slike u 2014., policija je objavila 34 dodatne fotografije uzete s mjesta samoubistva poslije brojnih javnih zahtjeva da objavi slike.

Cobain, koji je imao 27 godina kada se ubio, pomogao je u popularizaciji muzičkog žanra "grunge rock" skupa s bendovima kao što su Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains i Mudhoney.